d
Follow us

Cum se acordă despăgubirile?

Buna ziua! Vă rog a-mi permite o întâlnire cu dumneavoastră.

Vreau să divorțez de soțul meu, dar avem păreri diferite. Eu îmi doresc să divorțăm la notar,  iar el își dorește niște despăgubiri uriașe ca să îmi acorde divorțul la notar, iar in instanță nu cred ca îmi voi putea permite să suport cheltuielile de judecata. Menționez ca avem împreuna un copil minor in vârsta de 1 an si 10 luni.
Înainte de căsătorie am achiziționat un apartament, luat prin credit Prima Casa pe numele meu. Valoarea apartamentului la vremea respectiva a fost de 50.000 de euro, iar creditul a fost făcut pentru suma de 47.500 de euro. Soțul este de acord să divorțeze la notar doar daca îl voi despăgubi cu jumătate din valoarea imobilului din prezent, plus  jumătate din economiile făcute în timpul căsătoriei, ceea ce ma pune un pic pe gânduri deoarece apartamentul nu este achitat integral, iar eu consider că și copilul are dreptul la acest imobil. I-am oferit despăgubire in valoare de 1/3 din valoarea imobilului atunci cand a fost achiziționat sau de 1/2 dacă minorul nu intra in acest calcul.

Aș vrea să îmi programați o întâlnire la birou pentru a discuta despre cazul meu și pentru a mă reprezenta. Ce pot face?

Cu stima.

Întrebare adresată de Mădălina N.

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în dreptul familiei, respectiv divorț și partaj, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

Până să ne cunoaștem, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avodivort.ro.