d
Follow us
Avocat Partaj si Avocat Divort din cauza neimplicarii sotului in viata de familie

Vreau sa introduc divorț din cauza neimplicării soțului în viața de familie

Bună ziua! Doresc să introduc o cerere de divorț pe rolul instanței de judecată în scopul desfacerii căsătoriei din vina amândurora.

Pe scurt, l-am cunoscut pe soțul meu în anul 2004 printr-o prietenă comună, când amândoi eram studenți și, după o prietenie foarte frumoasă și romantică de 4 ani, ne-am căsătorit la Oficiul de Stare Civilă al Sectorului 1 București.

Pe parcursul prieteniei noastre și la începutul căsătoriei pârâtul era foarte atent și afectuos cu mine, însă treptat au început să apară discuții între noi din cauza neimplicării soțului în viața de familie și a dezacordului său de a-mi permite angajarea, a răcelii și apoi a indiferenței totale față de mine și de copii, fapt ce a condus la deteriorarea treptată, dar iremediabilă a relațiilor dintre noi.

În concret, după 5 ani de căsătorie, ni s-a născut fiica noastră, Kari și după alți trei ani, fiul nostru, Noah, de a căror creștere, îngrijire și educare m-am ocupat exclusiv, tatăl copiilor fiind foarte ocupat la serviciu, neimplicându-se în treburile gospodărești sau în îngrijirea și educarea copiilor.

Nu am discutat cu soțul meu despre o eventuală desfacere a căsătoriei. Încă mă gândesc cum să abordez situația.

Vă cer ajutorul în stabilirea strategiei de desfacere a căsătoriei din cauza neimplicării soțului in viața de familie, în elaborarea cererii de chemare în judecată, iar mai apoi în asistența și reprezentarea mea în procesul de divorț. În măsura în care se poate, aș dori să stabilesc o întâlnire cu unul dintre avocații dumneavoastră.

 

Întrebare adresată de I. Herlea

Bună ziua, doamnă Herlea! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în dreptul familiei, respectiv divorț și partaj, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

Până să ne cunoaștem, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat Totul despre divorțul din culpa exclusivă a unuia dintre soți”, am arătat, în detaliu, în ce constă divorțul din culpă exclusivă, când poate avea loc acesta și care sunt consecințele desfacerii căsătoriei din vina unuia dintre soți. Mai mult decât atât, în articolul „Află câte tipuri de divorț există, care sunt motivele și ce consecințe sunt” am arătat ce reprezintă noțiunea de divorț, prin ce modalități poți divorța și care sunt consecințele desfacerii căsătoriei.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avodivort.ro.