d
Follow us
Avocat Divort Bucuresti si Avocat Divort Sector 6. Cerere de divort

După 12 ani de căscinie, am primit în cutia poștală cererea de divorț. Cum să procedez?

Bună ziua! Lucrez în străinătate de aproximativ doi ani de zile, în speranța că voi putea clădi un viitor familiei.

După 12 ani de căsnicie, am primit în cutia poștală din municipiul București, sector 6, cererea de divorț.

Sora mea a văzut accidental plicul cu cererea de divorț, cu mult peste termenul în care instanța mi-a pus în vedere să depun întâmpinare la dosar.
Soția mea cere instanței de judecată:
1. Desfacerea căsătoriei înregistrate în registrul stării civile al Oficiului Stării Civile al Sectorului 6 București din culpa comună a ambilor soți, în temeiul art. 373 lit. b) C. civ., coroborat cu art. 379 alin. (1) teza a II-a C. civ.
2. Autoritatea părintească în privința minorului să revină în comun ambilor părinți, în temeiul art. 397 C. civ.
3. Stabilirea locuinței celor 2 minori la domiciliul soției, în temeiul art. 400 alin. (1) C. civ.
4. Stabilirea contribuției părinților la cheltuielile de întreținere ale minorului în cotă de 1/4 din veniturile lunare ale fiecăruia dintre părinți, în temeiul art. 402 raportat la art. 529 ali. (2) C. civ.
5. Obligarea mea la plata către minor a unei pensii de întreținere în cuantum de 1/4 din veniturile salariale nete realizate începând cu data depunerii cererii de chemare în judecată și până la majoratul acestora

Vă rog să mă reprezentați în acest proces. Nu știu ce demersuri trebuie să fac și nici care ar trebui să fie intențiile mele cu privire la divorț. Dacă se poate, vreau să stabilesc o întâlnire cu unul dintre avocații dumneavoastră pentru a discuta despre divorț, despre custodia copilului minor, precum și de locuința noastră din București.

 

Întrebare adresată de M. Anasiei

Bună ziua, domnule Anasiei! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în dreptul familiei, respectiv divorț și partaj, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

Până să ne cunoaștem, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat Totul despre divorțul din culpa exclusivă a unuia dintre soți”, am arătat, în detaliu, în ce constă divorțul din culpă exclusivă, când poate avea loc acesta și care sunt consecințele desfacerii căsătoriei din vina unuia dintre soți. Mai mult decât atât, în articolul „Ce impact are divorțul asupra bunurilor soților și ce se întâmplă cu cele dobândite în viitor?” am arătat ce reprezintă noțiunea de regim matrimonial, care este efectul încetării lui și ce se întâmplă cu bunurile soților dobândite înainte și după divorț.le.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avodivort.ro.