d
Follow us

Povestea mea: Cum am găsit sprijin juridic pentru a scăpa de violența domestică

Ana, o mamă de 35 de ani, locuiește într-un mic oraș din România împreună cu fiica sa de 8 ani. După ani de căsnicie cu Mihai, soțul ei, lucrurile au început să se degradeze. Tensiunile au devenit tot mai frecvente, iar în ultimii doi ani au culminat cu acte de violență fizică și verbală. Într-o seară, după o ceartă aprinsă, Mihai a lovit-o pe Ana în fața copilului lor. Acesta nu a fost un incident izolat, ci unul dintre multele episoade în care Ana a fost agresată.

Ana a încercat să plece de acasă, dar de fiecare dată a fost amenințată că, dacă îl părăsește, Mihai va lupta pentru custodia copilului și o va defăima public. Frica și lipsa unui sprijin concret au ținut-o captivă în această situație, însă recent, după o discuție cu o prietenă, a realizat că nu mai poate continua așa. Într-un moment de curaj, a decis să caute ajutor.

Ana ne-a scris pe site, întrebând ce poate face pentru a-și proteja atât fiica, cât și pe ea însăși de această violență, dar și pentru a începe un proces de divorț care să îi asigure siguranța și liniștea.

Răspunsul avocatului:

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în dreptul familiei, respectiv divorț și partaj, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat. Legat de problema semnalată, opinăm după cum urmează:

În situația dumneavoastră, primul pas urgent este să solicitați o ordin de protecție împotriva soțului. Ordinul de protecție este o măsură juridică menită să vă asigure siguranța și poate include interdicția ca agresorul să se apropie de dumneavoastră, de locuința comună sau de copil. Vom putea întocmi această cerere pentru dumneavoastră și vom susține cazul în fața instanței, pentru a obține o soluție rapidă.

De asemenea, vă putem asista în demersurile pentru deschiderea unui dosar penal pentru violență domestică, care este o infracțiune gravă prevăzută de Codul Penal. Vom colabora cu dumneavoastră pentru a pregăti toate probele necesare – inclusiv martori, rapoarte medicale sau alte dovezi relevante.

În paralel, putem începe procesul de divorț și să solicităm exercitarea exclusivă a autorității părintești asupra copilului. În astfel de cazuri, violența asupra unuia dintre părinți și impactul negativ asupra copilului reprezintă argumente solide în favoarea deciziei instanței de a încredința copilul părintelui care îi poate oferi un mediu sigur și stabil.

Vă putem oferi asistență completă pentru toate aceste etape, începând de la consultanță juridică până la reprezentarea în instanță. Scopul nostru este să vă ajutăm să vă recăpătați liniștea și să vă asigurați un viitor mai bun, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru copil.

Vă încurajăm să ne contactați pentru a putea începe cât mai repede toate demersurile legale necesare. Suntem aici să vă sprijinim cu profesionalism și empatie.

Până să ne cunoaștem, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat Divorțul din culpă: Cum îți poate influența viitorul și de ce este important să apelezi la un avocat specializat”, am arătat cele mai frecvente motive de divorț, inclusiv violența psihică și abuzul emoțional și importanța unui avocat specializat în reprezentarea în instanță pentru protejarea drepturilor victimei. Mai mult decât atât, în articolul Cum obții autoritatea părintească (custodia) exclusivă?” am prezentat cum se poate obține autoritatea părintească exclusivă și care sunt motivele întemeiate în viziunea instanței de judecată.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avodivort.ro.