d
Follow us
Avocat Divort Bucuresti si Ilfov ✔️ Vreau sa intentez divort

Vreau să intentez divorț. Vă rog să citiți povestea mea și să îmi spuneți cum să procedez

Bună ziua! Este vorba despre intenția de a intenta divorț, aspect în legătură cu care vă solicit ajutorul.

Căsătoria a avut loc în anul 2000 și a fost întemeiată pe sentimente și afecțiune reciprocă.

După căsătorie, pentru aproximativ 6 luni de zile, am conviețuit alături de părinți, în apartamentul acestora din mun. București, str. Mihai Eminescu.

Din dorința de a fi independenți și a pune bazele unui viitor comun, am decis, după cele 6 luni de locuit în apartamentul părinților subsemnatului, să ne mutăm în chirie într-o garsonieră din zona Pajura a municipiului București.

Pentru aceleași considerente, dar și pentru a mă specializa într-o meserie, am hotărât, de comun acord, să părăsesc țara și să merg în Franța, la muncă, posibilitățile la acea vreme în România fiind limitate.

Între timp, având dorința de a ne ajuta să ne întemeiem o familie și a avea o locuință proprie, mama subsemnatului a vândut apartamentul din str. Mihai Eminescu a municipiului București, pentru suma de aproximativ 25.000 $, și a cumpărat un apartament cu aproximativ 12.500 $ pe str. Jiului din mun. București, unde locuiește și în prezent.

Diferența de bani din vânzarea apartamentului, împreună cu câteva economii ale mamei, ne-au ajutat să achiziționăm prima noastră locuință în același bloc, un etaj mai jos.

După întoarcerea mea în țară, relația a avut un parcurs normal, cu amintiri frumoase.

Soția mea a început însă să aibă o relație extraconjugală, aspect ce urmează a fi dovedit prin audierea martorilor indicați la finalul e-mail-ului. Nu am avut cunoștință despre această relație până la momentul pe care urmează să îl arăt în continuare.

Dorința soției mele a fost să ne mutăm la casă, lucru pe care l-am respectat și pe care m-am străduit să îl aduc la îndeplinire prin muncă continuă.

Într-o zi, aceasta a venit acasă și mi-a comunicat că a pus apartamentul în vânzare, iar cu banii pe care îi vom încasa ne vom achiziționa o casă lângă București. Apartamentul a fost vândut pentru suma de aproximativ 55.000 EUR.

Spre fericirea noastră, am reușit să achiziționăm casa dorită, însă pentru a obține un preț pe care să ni-l permitem, am cumpărat locuința în stadiul la roșu, urmând să mă ocup personal de finisaje.

Fiind imposibil de  locuit, având la acel moment doar zidurile de cărămidă, am decis să locuim pentru aproximativ 3 luni de zile la părinți – eu la mama subsemnatului, iar ea la o prietenă –, până ce am reușit să finalizez casa.

Am aflat despre relația extraconjugală în prima săptămână în care ne-am mutat în casă. Ea a fost mai veche, aspect pe care mi l-a comunicat soția și pe care urmează să îl confirme martorii indicați în partea de final a e-mail-ului.

Pe măsura trecerii timpului, am observat, cu regret, că relațiile dintre noi a început să se răcească, iar mai apoi aveam să constat că motivele care au stat la baza căsătoriei au dispărut, nemaiexistând legătura specifică unei familii tradiționale.

În anul 2020, soția mea a părăsit locuința pentru aproximativ 3 săptămâni, mutându-se cu chirie. Când au aflat părinții acesteia, au decis să o ia acasă, la apartamentul lor. După cele 3 săptămâni s-a întors acasă, la locuința noastră din Balotești, punând plecarea pe seama depresiei.

Episodul s-a mai repetat pentru perioade scurte de timp. De altfel, o întâmplare asemănătoare a avut loc și în anul 2017.

Vă rog să mă sprijiniți să divorțez. În măsura în care este cu putință, vreau să stabilesc o întâlnire cu unul dintre avocații dumneavoastră pentru a lămuri anumite aspecte legate de divorț, de custodia copilului minor, precum și de locuința noastră din Balotești.

 

Întrebare adresată de N. Verlea

Bună ziua, domnule Verlea! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în dreptul familiei, respectiv divorț și partaj, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

Până să ne cunoaștem, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat Totul despre divorțul din culpa exclusivă a unuia dintre soți”, am arătat, în detaliu, în ce constă divorțul din culpă exclusivă, când poate avea loc acesta și care sunt consecințele desfacerii căsătoriei din vina unuia dintre soți. Mai mult decât atât, în articolul „Ce impact are divorțul asupra bunurilor soților și ce se întâmplă cu cele dobândite în viitor?” am arătat ce reprezintă noțiunea de regim matrimonial, care este efectul încetării lui și ce se întâmplă cu bunurile soților dobândite înainte și după divorț.le.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avodivort.ro.